TheHarvest.ro foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu Politica de cookies si cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.
Gyros Doner 330gr a fost importat în Atena în anii 1950 de imigranții din Orientul Mijlociu și grecii din Turcia, aceștia inspirându-se din tradițiile culinare turcești;
o varietate greacă distinctă dezvoltată rapid, cu carnea înlocuită cu carne de porc și kebab servit cu sos tzatziki;
mâncarea este cunoscută, de asemenea, prin numele său arab "shawarma" sau prin denumirea greacă "giroscoape";
donerul „rotit“ presupunea aşezarea cărnii, de miel sau de berbec, pe o ţepuşă învârtită deasupra focului, dar pe un fel de grill vertical, care nu lăsa zeama să se scurgă pe cărbuni, spre desosebire de cel orizontal.
secretul gustului nu stă numai în marinata cu care sunt preparate fleicile, ci şi felul în care carnea de pe grill este tăiată de sus în jos cu o lamă specială, aşa încât flacăra să pătrundă carnea treptat, pe parcursul mai multor ore, timp în care grăsimea aromată se topeşte oferindu-i o savoare aparte;
carnea tăiată a unui kebab Doner poate fi servită învelită într-o pâine prăjită cum ar fi lavash sau pită sau ca un sandwich în loc să fie servit pe o farfurie ;
pe versiunea sandwich, carnea este servită, în general, cu roșii, ceapă cu sumac, castraveți murate și chili;
marele secret al Gyros Doner 330gr este carnea proaspătă din care a fost pregătit;
popularizarea în întreaga lume a dus la adaptări ale reţetei după gusturile localnicilor și condimetele locale;
Ingrediente: carne de vită și oaie EU 92%, ceapă, proteină vegetală din soia, sare, amidon, cazeinat de sodiu (lapte), fibre din cartof, muștar, usturoi, cumin, extract de drojdie, stabilizator trifosfați și lactat de sodiu, regulator de aciditate - citrat de sodiu;
Declarație nutritionala per 100g produs finit: valoare energetică 1404kJ/338kcal, grăsime 27.2g, din care acizi grași saturati 13g, glucide 1.0g, din care zaharuri 0.1g, proteine 22.4g, sare 1.0g.
Note de degustare: culoare roșu intens cu reflexe albastre; arome de fructe roșii și piper negru; echilibru în gură cu aciditate medie și taninuri rot..
Note de degustare: arome intense de fructe roșii, cum ar fi cireșe, zmeură și prune, perfect echilibrate cu caracterul pe bază de plante și urme de ro..
Note de degustare: arome de fructe intense și proaspete care amintesc de banane, măr verde și pere. Corp fermecător și echilibrat, combinat cu acidita..